Verloop van de behandelingen

De eerste behandeling is de intake. Tijdens de intake worden u vragen gesteld om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw klacht en hulpvraag. Indien u zonder verwijsbrief in onze praktijk bent gekomen, wordt de intake uitgebreid met een screening. De screening dient ervoor om andere oorzaken voor uw klachten uit te sluiten om zodoende te bepalen of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Soms wijst de screening uit dat u beter met uw klacht naar de huisarts kunt gaan. Wij sturen dan (met uw akkoord) onze bevindingen per brief naar uw huisarts.

De vervolgafspraken plant u in principe samen in met uw fysiotherapeut. U krijgt hiervan een bevestiging per e-mail (of u krijgt een afspraakkaartje).

Tijdens de behandeling wordt u verzocht uw mobiele telefoon niet te gebruiken in verband met verstoring van de behandeling. We verzoeken u  de afspraak over te nemen in uw mobiele  telefoon buiten de behandelruimte om de wisseling naar de volgende afspraak niet te vertragen.Meldt u het van te voren bij uw fysiotherapeut indien u om een belangrijke reden de telefoon aan wilt laten.

Afzeggen van uw afspraak

Bij verhindering wordt u verzocht tijdig af te bellen maar uiterlijk 24 uur van te voren. Als u dit niet doet, dan zijn wij genoodzaakt om de voor u gereserveerde tijd en ruimte bij u persoonlijk in rekening te brengen. Bij geen gehoor of in het weekend kunt u een bericht inspreken op de voicemail (055-785 14 83), een mail sturen naar of een whatsapp bericht naar 06-22 32 97 37. Wij lezen aan de tijd af of uw afmelding tijdig is.

Verschijnt u niet op de afspraak zonder afzegging vooraf, dan brengen wij de gereserveerde tijd en ruimte altijd in rekening. Er geldt dan geen coulance-regeling.

Wat neemt u mee naar de praktijk?

Handdoek(en)

Neemt u alstublieft voor iedere behandeling een grote handdoek mee. Dit geldt ook voor het trainen in één van de zalen. In de behandelkamer wordt uw handdoek gebruikt op de tafel en evt. een tweede handdoek voor het afdekken van uw lichaam. In de oefenzaal gebruikt u uw handdoek om op de apparatuur te leggen. U traint dan altijd hygiënisch.

Schone (sport)schoenen

Bij het trainen in de zaal draagt u bij voorkeur sportschoenen met een lichte zool. We accepteren ook comfortschoenen. Waar het om gaat, is dat de schoenen schoon zijn en alleen binnen worden gedragen. De zool heeft geen hak en is zacht. Twijfelt u? Vraag ons gerust even uw schoenen te bekijken.

Wat neemt u NIET mee naar de praktijk?

Uw huisdier mag u thuis laten. Dieren kunnen we niet binnenlaten uit respect voor mensen die astmatisch, allergisch zijn of bang zijn voor uw huisdier.

Sigaretten, sigaren of ander rookgerei. Onze praktijk is volledig rookvrij.

 

Trainen in de trainingszaal

De praktijk beschikt over een dames- en heren kleedruimte. Hier bevinden zich lockers waar u uw waardevolle spullen in kunt opbergen. Ook kunt u gebruik maken van de douches.

Het trainen in de zaal gebeurt altijd onder toezicht van een fysiotherapeut, bewegingsagoog of fysiotherapie-stagiair. Zonder toezicht mag er niet getraind worden.

Gebruik van de koffiecorner staat u vrij. Koffie en thee zijn gratis. Wel hebben we een klein spaarpotje staan voor degenen die het prettig vinden een bijdrage te geven.

Stage- en leerwerkplek

Fysiotherapie Noordhuis is een opleidingspraktijk voor studenten fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool Enschede. Uit alle leerjaren lopen studenten bij ons hun stage. Ook begeleiden we soms stagiaires van de MBO-opleiding bewegingsagogie. Dit is een opleiding waarvoor onze praktijk een erkend leerwerkbedrijf is.

De studenten zullen, samen met de begeleidend fysiotherapeut, aanwezig zijn tijdens de behandelingen in zowel de zaal als de behandelruimtes. Indien u hiertegen bezwaar heeft, dan kunt u dit kenbaar maken bij de therapeut zodat de stagiair dan even een andere opdracht krijgt.

Aansprakelijkheid van de praktijk

Indien u gebruik maakt van de oefenzaal doet u dit op eigen risico. Het zelfstandig gebruiken van de apparaten is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de behandelend fysiotherapeut.

De praktijk aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel van cliënten die zich niet aan de instructies van de fysiotherapeut hebben gehouden.

De praktijk is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies of diefstal van eigendommen uit het pand of buitenterrein (bv. Auto of fiets)

Indien u een verklaring heeft welke inhoudt dat u niet gereanimeerd wenst te worden, dan bent u er zelf verantwoordelijk voor om dit door te geven aan de fysiotherapeut. Er zal hiervan een aantekening worden gemaakt in uw dossier.

Parkeren, entree & openbaar vervoer

De hoofdentree van de praktijk bevindt zich aan de voorkant van het pand (schuifdeuren). Gedurende de openingstijden van de praktijk kunt u deze entree gebruiken.

Achter de praktijk bevindt zich  een ruime parkeerplaats waar uw auto  mag staan tijdens uw afspraak. Ook kunt u de gratis parkeerruimte gebruiken die dient als parkeerplaats voor het sportcentrum Matenpark en de Heemgaard.

U wordt verzocht uw fiets of auto zodanig te parkeren dat anderen daar geen overlast van ondervinden.  Uw fiets plaatst u  aan de zijkant of achterzijde van het praktijkpand in de daarvoor bestemde fietsenrekken. Wij beschikken over een invalidenparkeerplaats aan de voorzijde van het pand vlakbij de hoofdingang. Parkeren mag u hier uitsluitend met een geldige invalidenparkeerkaart.

Openbaar vervoer

Direct voor de praktijk bevindt zich op de Heemradenlaan een bushalte. Diverse lijnen maken hier een stop. Kijkt u voor uw eigen reisadvies op www.9292.nl.

Calamiteiten

In geval van calamiteiten dient u de aanwijzingen van het personeel of de hiertoe bevoegde instantie (politie, brandweer) op te volgen.

Minimaal 10 fysiotherapeuten uit onze praktijk zijn in het bezit van een certificaat voor BedrijfsHulpVerlener (BHV). De praktijk beschikt tevens over een AED.

Team