Klacht of aandoening

Wanneer is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan?

  • Als u klachten heeft die niet binnen 3 dagen herstellen.
  • Als uw klachten geen duidelijke oorzaak hebben en u graag uitgezocht wilt hebben hoe u eraan gekomen bent
  • Als u twijfelt over uw klachten. U begrijpt het niet en voelt zich misschien wat onzeker.
Overzicht
Waar heeft u klachten?
Selecteer één of meerdere locaties door met de muis over het lichaam te bewegen. De verschillende locaties lichten dan rood op. Klik op een rood vlak om een locatie te selecteren.
Hoofd Duizeligheid

Een veel voorkomende klacht in het hoofdgebied is duizeligheid. Omdat onze praktijk is aangesloten bij het Apeldoorns Duizeligheids Centrum kunt u de juiste behandeling verwachten bij duizeligheidsklachten zoals BPPD en een verstoring van het evenwichtsorgaan.

Lees verder
Kaak Spierpijn, klemmen (bruxisme)

Als iemand kaakpijn heeft, komt dit in 80% van de gevallen door een verkramping van de kaakspieren.  Klemmen van de kaak leidt tot hoge spierspanning in het hele hoofd-hals-kaakgebied met regelmatig  hoofdpijn als gevolg. De therapeuten die hun specialisatie hebben in dry needling en die de masterclass hoofdpijn en kaakklachten hebben gevolgd onderzoeken u graag. Als de spieren knoopjes hebben (triggerpoints) dan kunnen ze dit effectief behandelen met behulp van de dry needling methode.

Lees verder
Schouder Peesklachten, slijmbeursontsteking, revalidatie na schouderoperatie

De schouder is een heel complex gewricht. Van alle gewrichten in je lichaam is de schouder het meest afhankelijk van goed werkende spieren. Werkt het samenspel van de spieren niet optimaal, dan ontstaan vrij makkelijk klachten. De fysiotherapeut is de aangewezen persoon om te helpen bij het herstellen van een goede spierfunctie van de gehele schoudergordel.

Of je nu geopereerd bent aan de schouder of je hebt een overbelastingsklacht, zoals een slijmbeurs- of peesontsteking; oefentherapie zal de basis zijn van de therapie. Vraag naar één van de therapeuten die de schouder als aandachtsgebied heeft voor uw begeleiding.

Lees verder
Klachten in de borstregio Hooikoorts, COPD, hartfalen

Hooikoorts: Tot 80% minder klachten bij het toepassen van medical tape.

COPD: Werken aan uw conditie en spierkracht zodat u meer lucht krijgt; dat is wat de longfysiotherapeut voor u doet.

Hartfalen: vanaf 1 januari 2018 kunt u op verwijzing van de cardioloog bij ons de officiële training voor hartfalen volgen.

Lees verder
Onderarm Tennisarm, overbelasting, sportblessure

Klachten aan de onderarm komen veel voor bij mensen die langdurig achtereen dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Denk aan computerwerk, kassawerk of sorteerwerk. Tennisarm, golfersarm, muisduim; het zijn allemaal namen voor klachten waarbij spieren langdurig overbelast raken. Vraag je fysiotherapeut om advies om te voorkomen dat de klachten lange tijd doorsukkelen. Gericht oefenen en dry needling zijn veel gebruikte behandelmethoden.

Lees verder
Heup Artrose, nieuwe heup, sportblessures

De heup is een stevig en perfect passend gewricht. Als hier slijtage in optreedt, leidt dit tot klachten. Onze therapeuten die gespecialiseerd zijn in artrose kunnen u de juiste oefeningen geven om te voorkomen dat het tot een operatie moet leiden. Regelmatig is het plaatsen van een nieuwe heup toch een goede keuze. Ook dan  revalideren  wij u.

Verder komen aan de heup regelmatig blessures voor door sporten. Voetballers kunnen er wat van. Vraag naar één van onze sportfysiotherapeuten voor een goed advies over uw sport en een op uw blessure gerichte behandeling.

Lees verder
Knie Artrose, nieuwe knie, sportblessures, operatie aan de knie

Knieklachten kunnen door vele oorzaken ontstaan. De (sport)fysiotherapeut die bekwaam is in het behandelen van knieklachten ziet o.a mensen met een sportblessure, overbelastingsklachten of mensen die geopereerd zijn aan de knie na een blessure. Ook zien we veel mensen met artrose van de knie waarbij het belangrijk is dat goede oefeningen worden aangeleerd. Mocht het toch gebeuren dat er een nieuwe knie geplaatst moet worden, dan verzorgen wij de revalidatie.

Lees verder
Voet/Enkel Sportblessures, beperkte beweeglijkheid, achillespeesklachten, hielspoor

Voeten zijn belangrijk. We staan erop. Klachten hieraan kunnen om die reden erg hardnekkig zijn en vragen om het inzicht en de begeleiding van gespecialiseerde therapeuten. Vraagt u naar een collega die de voet en de enkel als aandachtsgebied heeft. De sportfysiotherapeut is een goede keuze bij sportblessures. Ook kennen we een prettige samenwerking met diverse podotherapeuten.

Lees verder
Hoofd Hoofdpijn

Hoofdpijn komt in vele varianten voor. Het kan afkomstig zijn uit de nek. De fysiotherapeut met hoofdpijn als aandachtsgebied kijkt graag met u mee om te kijken waar bij u de oorzaak zit. Als u merkt dat u minder ver komt bij het draaien van uw hoofd, vraagt u er dan naar of een manueel therapeut het onderzoek wil doen. Het geven van ruimte in de nek leidt er vaak toe dat de hoofdpijn afneemt. Daarnaast spelen de spieren een zeer grote rol.  Dry needling is een behandelmethode waarbij knoopjes in gespannen nekspieren kunnen worden opgeheven waardoor de hoofdpijn afneemt. Ook massage en het oefenen van de nekspieren zijn onderdeel van de therapie.

Lees verder
Nek Nekpijn

Nekpijn kan samengaan met stijfheid en minder goed kunnen bewegen van de nek. Vraagt u naar een manueel therapeut om het onderzoek bij u te doen.

Nekpijn kan komen door overbelasting of een verkeerde beweging. Meestal is er geen duidelijke oorzaak maar in de meeste gevallen is het heel goed te behandelen en gaat het weer over.

Lees verder
Boven- en middenrug Pijnlijke ribben, vastzittend gevoel bij bewegen

Een pijnlijke midden- en bovenrug komt meer voor dan men denkt. In dit deel van de rug ontstaan vaak de wervelblokkeringen. U ervaart het gevoel alsof u vastzit bij omdraaien en hoog reiken. De pijn kan zelfs zo fors zijn dat het u niet goed lukt om volledig en diep in te ademen. De manueel therapeut kan u helpen bij het verhelpen van dergelijke klachten.

Lees verder
Onderrug Spit, ischias, hernia

Lage rugklachten komen bijzonder veel voor. 80% van de mensen heeft minimaal 1 x in zijn leven lage rugpijn. Binnen onze praktijk behandelen we deze klacht dus ook zeer veel. De basis van de therapie is oefenen; zorgen dat je stabiel en sterk bent in de rug is heel erg belangrijk om te voorkomen dat je snel weer rugpijn krijgt. De manueel therapeut komt in beeld als er een wervelblokkering is of als het onderzoek wat uitgebreider moet worden gedaan.

Lees verder
Privé: Wat nou Aspecifieke lage rugklachten? Het doet gewoon pijn!
13/04/2017 | Geschreven door: IQ Media

In mijn praktijk zie ik veel mensen met lage rugklachten. Ze hebben met elkaar veel vragen hierover en ik beantwoord ze altijd graag. Lage rugklachten komen zoveel voor dat als je ze nog nooit hebt gehad, dan hoor je bij the happy few.

Maar liefst 50 tot 90% van de volwassenen krijgt ooit in zijn leven een periode met lage rugklachten. Dat is jaarlijks zo’n 20% van de bevolking in ons land. Sommigen krijgen maar één keer rugklachten. Bij anderen komen de klachten geregeld terug of ze blijven zelfs langere tijd bestaan.

Lees verder